← Se fler företag
Blykalla AB är ett svenskt företag som specialiserar sig på utveckling och driftsättning av små modulära reaktorer (SMR) som använder bly som kylmedel. Blykalla grundades 2013 som en avknoppning från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och fokuserar på att producera ren, säker och skalbar basbelastningsenergi. Företagets blykylda snabba reaktorer är utformade för flera olika tillämpningar, bland annat elproduktion, uppvärmning och olika industriella användningsområden som vätgas, HVO, syngas och biokolsproduktion.

Köp och sälj aktier 

Alla ordrar är indikativa. När du klickar på köp/sälj och skickar in en order, binder du dig inte till något. En av våra mäklare kommer att kontakta dig för att diskutera ordern.

Vid frågor kontakta oss
Nyckelpersoner

Ledningsgrupp

Jacob Stedman
Verkställande direktör
Peter Szakalos
CRO
Mikael Fraenkel
CFO
Merja Pukari
COO
Thérèse Burman
Head of Legal

Styrelse

Janne Wallenius
Ordförande
Carl Nyström
Styrelseledamot
Lars Franzén
Styrelseledamot
Peter Szakalos
Styrelseledamot
Kurt Blennermark
Styrelseledamot
Anders Bergdahl
Styrelseledamot
Erik Engellau-Nilsson
Styrelseledamot
Nyhetsflöde
Di.se
April 17, 2024
Kärnkraftsbolaget Blykalla tar in 80 miljoner kronor i amerikanskt, norskt, asiatiskt och svenskt riskkapital och närmar sig byggstart för en första modulär reaktor.
The Information
March 29, 2024
Microsoft is helping finance a "supercomputer" project with OpenAI.
Tidningen näringslivet
January 5, 2024
Glöm elproduktionen. Den är bara instegsporten till de små modulära reaktorernas potential, menar experterna. Det är i de industriella processerna de stora vinsterna kan göras, förklarar Janne Wallenius, medgrundare av Blykalla, för TN.

Offentliga nyhetsartiklar som listas på denna sida har sammanställts av Accumeo baserat på flera faktorer inklusive, men inte begränsat till, produktuppdateringar, förändringar i organisationsstruktur, finansieringsrundor, tredjepartsvärderingar och förändringar i nyckelpersoner. Ändringar i denna artikellista kan göras när som helst utan föregående meddelande och bör inte användas i investeringssyfte. Accumeo verifierar inte riktigheten i den information som finns i offentliga nyhetsartiklar.

Vanliga Frågor och Svar

Onoterated aktier är inte noterat på på en börs. Läs mer om hur du investerar på den privata marknaden eller skicka in en intresseanmälan för att komma igång.

Ja, du kan sälja aktier i ett onoterade bolag. Accumeo kan hjälpa dig att sälja dina aktier på ett sätt som fungerar för dig och företaget.

Ja, det gör vi. Som en handelplats för den privata marknaden hjälper Accumeo institutionella investerare att söka likviditet när de köper och säljer privata aktier för sina portföljer eller sina kunder. Våra specialister på privatmarknaden  av erfarenhet av att arbeta med institutionella företag. Läs mer eller anmäl.